Stichting Skate Twice

Projecten Skate Twice

De Stichting Skate Twice ondersteunt een belangrijk project:

Het Chileens schaatsproject:

Het Chileense schaatsavontuur van de inline skaters die opgeleid worden door topschaatsers wordt grotendeels door Skate Twice georganiseerd en gefinancierd. Dit project is gestart met 4 schaatsers. In 3 maanden tijd wisten zijn regionaal een hoog niveau te bereiken. 

Chileense schaatsers op internationaal niveau

Na één winter werd het project voortgezet met 2 schaatsers. Dat waren Claudio Sandoval en Viviana Rodriguez. Deze schaatsers zijn in enkele jaren tot aan de rand van kwalificatie van de Worldcup gebracht. Helaas bleek men in Chili niet in staat tijdig een nationale schaatsbond op te richten die bij de ISU aangesloten is. Dat betekende dat doorstroming naar internationaal niveau niet mogelijk was. In de tussentijd participeerden beide schaatsers aan de landelijke KPN marathons. Claudio bij de B-rijders en Viviana in de dames top divisie. Daar haalde zij al diverse top-10 plaatsen. Ook wist zij zich vooraan te handhaven in de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee. 

Studie in Nederland

In de tussentijd hebben beide schaatsers in Nederland engels geleerd en de gelegenheid gekregen hier te studeren. Door de studiepunten die ze in Nederland in de vorm van een minor en stages gehaald hebben hebben zij beid in Chil hun studie op bachelor niveau af kunnen ronden. Voor Viviana was dat aanleiding om in Nederland door te gaan voor een master. Ze is inmiddels afgestudeerd aan de studie accountancy & finance aan de Tilburg University. 

Langer verblijf in Nederland

Beide kregen een relatie in Nederland, wonen en werken hier nog steeds en zijn bovendien nog steeds op een iets lager pitje actief in de schaatssport.