Stichting Skate Twice

Leerzaam wedstrijdweekend 18 januari

Baanrecord Claudio SandovalClaudio Sandoval en Viviana Rodriguez stonden voor een zware beproeving in het wedstrijdweekend van 18 januari. Op zaterdag 18 januari stond de KPN marathon in Tilburg op de kalender. Voor zondag de 19e stond nog een 3000 meter op de kalender. Een leerzaam weekend dat eindigde in twee PR's en een baanrecord!

KPN marathon

KPN Marathon Viviana Rodriguez

Claudio nam zaterdag deel in de eerste divisie van de KPN Marathon, samen met voormalig wereldkampioen sprint en Olympisch kampioen Jochem Uytdenhagen. Viviana startte bij de dames top divisie waar ook voormalig Olympisch schaatssters Elma de Vries en Carien Kleibeuker die ook in Sochi weer van de partij is.

Geen gemakkelijke opgave, maar de prestaties in de regionale C1 en D1 marathons waren aanleiding om eens een test op het hoogste landelijke nivau uit te voeren. Daar waar de hoop bestond dat het peleton wat rustig aan zou beginnen lag het tempo in beide wedstrijden vanaf het begin van de wedstrijd erg hoog. Rondetijden van rond de 30 en 31 seconden kan Claudio weliswaar al aan maar de series bij de heren waren dermate lang dat Claudio zich na 19 rondes opblies en de strijd moest staken. Viviana ging het vergelijkbaar af, ze reed 20 rondes attent voorin mee, zakte vervolgens af naar de staart van het peleton en moest na 29 rondes de strijd staken.

Claudio KPN Marathon Claudio Sandoval

PR's en baanrecords op de 3000 meter

Vervolgens stond op zondagavond een 3000 meter op de kalender. Het voordeel van het niet uitrijden van de marathon was dat ze toch iets frisser aan de start stonden. Tijdens deze wedstrijd bleek dat de vele trainingen van de laatste weken toch hun vruchten afgeworpen hebben. Viviana reedt in een mooie race 13 seconden van haar PR af en kwam uit op 4.42.43 en Claudio reedt met 4.19.87 niet alleen 16 seconden van zijn PR af maar ook het baanrecord van de Ireen Wüst IJsbaan uit de boeken.